Zoover beoordelingen

De omgevingDe omgeving vanuit de lucht verkennen kan met www.geoportail.fr. Zoek commune "La Chauvotte", klik op ' go ' en klik dan naast het nieuwe zoekvenstertje weer op 'search'.

Camping en Gîtes de Charme La Chauvotte ligt in het prachtige landschap van het "Parc Naturel Régional du Morvan". Dit beschermde stukje natuurschoon, rijk aan flora en fauna en met bergen, heuvels, bossen, velden, meren en riviertjes, geeft een heerlijke afwisselende omgeving waar het goed vertoeven is.

Onze camping is gelegen in het département Saône et Loire van de provincie Bourgogne, welke bekend staat om zijn vele kastelen, waarvan er een groot aantal te bezichtigen zijn. Autun, Dijon, Beaune en Vézelay zijn prachtige oude steden met leuke kleine terrasjes, restaurantjes, winkelstraatjes en prachtige parken en mooie oude gebouwen.

Het pittoreske Autun, de “Gallisch-Romaanse stad”, is ruim 2000 jaar oud en ligt op slechts 15 kilometer afstand van de camping.

Dijon, hoofdstad van de hertogen van de Bourgogne, is bekend om zijn schitterende architectuur, het Musée des Beaux-Arts en om zijn goede keuken.

In Beaune vindt u het fantastische museum " Hospices de Beaune ", een voormalig armenhospitaal, opgericht in de 15e eeuw en welke in gebruik is geweest tot 1971.

Het schilderachtige dorp Vézelay ( 500 inwoners, département Yonne ), opklimmend uit het dal van de Cure in het noorden van het Parc de Morvan, was ooit één van de belangrijkste bedevaartsoorden tijdens de Middeleeuwen. Het dorp kenmerkt zich door een lint van huizen dat plotseling ophoudt voor de Basilique Ste. Madeleine, welke één van de grootste cultuurschatten van de Bourgogne is.

Opgravingen op de Mont Beuvray van het Keltische oppidum ( vestingstad ) Bibracte hebben veel prijsgegeven van wat zich hier allemaal heeft afgespeeld binnen de vijf kilometer stadsmuur van opgestapelde stenen en afgezaagde boomstammen.